553945_515010688515177_862293517_n

автор: Семуел Бекет

режија: Ристо Алексовски

продуцент: Миодраг Костиќ

музика: Зоран Митревски

улоги: Златко Митревски

Синопсис: Желбата да се биде некој. Желбата да се биде нешто. Желбата да се биде достопен за сопствените сонови. И најголемата желба да не бидам сам. Не станува збор за физичката осаменост, а онаа во која говорењето се претвара во обично чкрипење на полуотворена врата. Сам меќу сите, ситуација во која никој со никој не се разбира, никој со никој не се гледа, никој со никој не сака да се види. Стравот од се се сведува на простата потреба да бидам тоа што сум. Иронијата на самата ситуација во која сме принудени да земеме учество е дека во финалната права ние единствено го бираме инструментот, начинот и егзикуторот на нашата смртна пресуда.Понекогаш сакаме да заборавиме зашто сме тргнале.Во крајна линија зошто сакаме да бидеме посакувани?