Crna dupka (25)

автор: Горан Стефановски

режија: Игор Ивковиќ

продуцент: Миодраг Костиќ

сценографија: Зоран Тошевски

музика: Огнен Атанасовски

Синопсис: Претставата „Црна дупка“ од Горан Стефановски, се занимава со потрагата по изгубеното време во поединецот на самиот човек. Внатрешниот конфликт на индивидуата, кој се наоѓа во „конфликт“ со личните амбиции и стремежи, наспроти обичајните вредности на општеството. Базирана на македонската приказна за „Силјан Штркот“, претставата на Театар 007 е визуелно патување низ кое се отвораат дилемите за нашето постоење овде и сега, потребата да се менуваме како милуваме или како милиуваат. И оваа претстава како и другите со себе го носи критичкиот став кон глобалното, наметнатото, наспроти индивидуалното, автентичното.